Koruinfo

Kaikki korunosat tilataan kotimaisilta myyjiltä / maahantuojilta ja kaikki korut ovat minun käsin kokoamiani. 

Metalliset korunosat ovat valmistettu ruostumattomasta teräksestä / kirurginteräksestä. Ruostumaton teräs on pääasiassa rautaa, jossa on seassa kromia, nikkeliä, mangaania, hiiltä, kuparia sekä typpeä. Ruostumattomasta teräksestä nikkeli ei liukene, koska se on sitoutuneena muihin metalleihin, ja siksi ruostumaton teräs on turvallinen valinta myös nikkelille herkistyneille.

Ruostumaton teräs on kestävää metallia ja sen pinta on kulutuksen kestävää. Teräksiset korunosat kestävät hyvin kosteutta ja pysyvät muuttumattomana vuodesta toiseen, koska eivät kulu tai tummu ajan kanssa. Kullalla pinnoitetut korunosat saattavat menettää hohtoaan käytössä ja ollessaan kosketuksessa ihon ja kemikaalien kanssa. Kultauksen kulumiseen vaikuttaa kosmetiikka, hiki, kosteus ja hankaus.

Osassa kullattuja korunosia on 18K kultaus. Nämä mainitaan korumallien kuvauksessa erikseen. 18K kultaus on laitettu yleensä messinkisen materiaalin päälle. Messinki on kuparin ja sinkin seos, jota voidaan valmistaa eri sekoitussuhteilla. Seossuhdetta muokkaamalla saadaan ominaisuuksiltaan erilaisia messinkejä. Paljon kuparia sisältävä messinki (tompakki, punamessinki) on sävyltään keltaisen sijasta punertavaa. Sitä voidaan käyttää pieniin koriste-esineisiin tai koristeellisiin käyttöesineisiin korvaamaan puhdasta kuparia, sillä sen mekaaninen lujuus ja korroosionkesto ovat paremmat ja sävy vain hieman vaaleampi. Se voidaan päällystää esimerkiksi kromilla, alumiinilla tai hopealla. Kun pinnoite kuluu pois koholla olevista kohdista, niistä paljastuu kuparin sävy, mikä voi olla tarkoituksenmukainen taiteellinen tehoste. 

Kaikki metalliosat ovat käyneet tarkan nikkelin testausprosessin läpi. Nikkelitestiin on käytetty Chemotechnique diagnostics, chemo nickel-testiä.

Peiliakryylin toinen puoli on harmaa tai valkoinen, kun taas glitterisissä koruissa glitter on molemmilla puolilla. Peiliakryyli toimii samoin kuin tavallinen peili - toinen puoli ei peilaa, vaan harmaaseen taustaan on kiinnitetty peilipinta.

Säilytä koruja joko omassa rasiassaan, korukortissaan tai korutelineessä. Älä säilytä koruja sekaisin muiden korujen kanssa, jotta välttyisit naarmuilta.

Älä käytä koruja urheillessasi, suihkussa tai saunassa. Vältä myös nukkumista korujen kanssa, ettei tapit tai osat väänny / mene poikki. Jos käytät meikkituotteita tai vaikkapa runsaasti hiuslakkaa, pue korut aina yllesi viimeisenä ettei korun pinta altistu kosmetiikkajäämillä. Päivän päätteeksi riisu korut ensimmäisenä. 

Akryylikoruja voi kevyesti puhdistaa mietoon saippuaveteen kosteutetulla liinalla.